Сергей Лавров: Всъщност САЩ водят война с Русия

Сергей Лавров: Всъщност САЩ водят война с Русия САЩ контролират боевете в Украйна, като доставят оръжие и така по същество водят война срещу Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в коментар за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Русия-1", част, от който журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram.
„Без значение какво казват, САЩ контролират тази война, те доставят оръжия, боеприпаси, разузнавателни данни, сателитни данни, те водят война срещу нас“, каза министърът, коментирайки възможните американски доставки на по-дълго ракети с обсег на Украйна.
Според Лавров възможните доставки на ракети с по-голям обсег на Киев от западните страни няма да променят същността на случващото се в Украйна. "Не мога да коментирам техните изказвания. Това, което се случва, е, че Украйна е подготвена, подготвя се от много години, за да се бие тялом и духом, за да нанесе стратегическо поражение на Русия“, каза ръководителят на руското дипломатическо ведомство.
17.09.2023, 15:00 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha