Мъката е голяма! Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на кучето ѝ /снимки/

Мъката е голяма! Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на кучето ѝ /снимки/ Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на нейното куче. В редакцията ни постъпи сигнал от Цветослава Лазарова. Според нея ветеринарят Илиян Личков е виновен за това, че домашният ѝ любимец е починал преди 3 дни.
Пред наш репортер тя разказа, че в сряда /на 27 септември/ кучето ѝ, което е Американска Акита започнало да повръща, но тя го завела при лекаря на следващия ден.
По нейни думи, 4-месечното куче било прегледано, при което д-р Личков поставил диагнозата „гастроентерит“ и му дал лекарства. Според Цветослава, в петък състоянието на четириногото се влошило и дори открила кръв в изпражненията му, като малко по-късно то умряло, а виновникът според нея е д-р Личков.
„Здравейте! Искам да изкажа разочарование от некомпетентен “ветеринар” в Мизия, който не успя за разбере, че кученцето ни е болно от „павровироза“. Ако господин Илиян Цветанов Личков, (дори не се притеснявам да споделя името му) притежаваше необходимата за тази професия компетенция, кученцето ни щеше да е живо! Искам да предупредим хората да внимават в какви ръце оставят домашните си любимци“, пише в сигнала си до нас собственичката на кучето.
След разказа на Цветослава Лазарова, наш репортер разговаря и с д-р Илиян Личков.
Според ветеринаря, когато кучето е отведено при него, е бил извършен адекватен прегледан, при който освен повръщането, е била установена и температура.
„Сложих му деган, менбутон и ранитидин, след което го освободих за домашно лечение“, разказа ветеринарят. Той допълни, че кученцето е починало от „павровирус“, но когато е постъпило при него за преглед, симптомите не са отговаряли на него.
По негови думи вирусът протича различно при различните животни. Симптомите за него са температура, диария, летаргия, повръщане, дехидратация и голяма загуба на тегло, а според д-р Личков, кучето на Цветослава е било само с висока температура и повръщане.
Стопанката на кучето излезе и с пост в социалната мрежа, в който предупреждава хората да внимават къде и при кого водят своите домашни любимци, за да ги предпази от мъката, която следва от загубата им.
Публикуваме целия текст без редакторска намеса:
„ПАЗЕТЕ ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ❗️
Илиян Цветанов Личков- “ВЕТЕРИНАР”-гр. МИЗИЯ❗️
„Страхотен” професионалист!
Слага най-нискобюджетните ваксини БЕЗ печат, без подпис, без обяснение. Не може  да разпознае симптоми на ПАРВОВИРОЗА, които са повръщане и изхождане с кръв, изписва Деган и Аналгин на 4 месечно кутре и ви казва “Абе спокойно, няма да умре, това е просто вирус”, за по-малко от 48 часа нашата малка принцеса си отиде! Наша беше грешката, че се доверихме сляпо, но искаме да предотвратим други хора да го направят. В професията си като „ветеринар” има стотици загинали крави, прасета, овце, кучета, котки и всякакви други домашни животни! Бъдете внимателни, не се доверявайте на всеки, само защото САМ е сложил название пред името си!
089 7816139- ТОВА Е ТЕЛЕФОННИЯТ МУ НОМЕР❗️
А ето част от разговора ни:
АЗ: Искам да ви съобщя, че кученцето, което Ви водихме на преглед почина, поради ваша лекарска грешка
ТОЙ: Значи вижте, тази болест НЕ протича така!
АЗ: Свързахме се с ветеринар, който наистина заслужава дипломата си и той каза, че кученцето ни почина точно поради тази причина
ТОЙ: ААА добре, аз какво мога да направя в случая
АЗ: Като за начало да скъсате дипломата си!
И там разговорът приключи!“
Пред наш репортер Цветослава Лазарова заяви категорично, че за нея случаят не е приключен и ще търси помощ от компетентните институции.
03.10.2023, 08:50 часа
6042 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha