Похищението във Вълково: Терористът Цецо от Лом е доказано луд /снимки+видео/

Похищението във Вълково: Терористът Цецо от Лом е доказано луд /снимки+видео/ "Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника", обяви късно снощи главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.
Припомняме, че в продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка, като простреля бащата на своята партньорка.

Извънредно! Мъж от Ломско взе заложници и се барикадира в село край Сандански

"След преговори с психолози и полицаи мъжът се е предал. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство", обясни още главният секретар на МВР.
"Искам да успокоя българската общественост, че приключихме успешно заложническата криза, която беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран, като с него се извършват процесуални действия. Състоянието на простреляния мъж е тежко, за него се грижат лекарите в "Пирогов", където е закаран по спешност", посочи главният секретар.
„Мъжът е криминално проявен, на 41 години, от Лом. Пристигнал е в къщата на хората, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Тоест - мотивът за стрелбата и последвалото похищение е изцяло ревност. Деянието е извършено с две незаконни оръжия - револвер и пистолет. Произходът им тепърва ще се установява. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави”, допълни Коцев.
Главният секретар на МВР каза още, че дълги и интензивни преговори са водени от полицаи от Института по психология на МВР, от Областната дирекция на МВР в Благоевград и от Специализирания отряд за борба с тероризма по време на четиричасовата операция. За тези часове криминалистите са събрали информация за личността на похитителя.
Установено е, че той е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за унищожаване и повреждане, за незаконно притежание на оръжие, също и условна присъда. 
Извършителят сам е сигнализирал органите на МВР за ситуацията и в момента, в който споделя за извършеното от него, произвежда и изстрели. Ситуацията е била високорискова и е създала опасност за живота и здравето на мнозина, допълни още главен комисар Коцев. 
При извеждането на заложниците полицаите не са използвали сила. Мъжът е бил убеден да се предаде сам.
04.10.2023, 09:09 часа
9438 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha