Любомир Лалов: Знам как да превърна Роман в модерна европейска община /снимки/

Любомир Лалов: Знам как да превърна Роман в модерна европейска община /снимки/ Пред препълнена зала независимият кандидат за кмет на община Роман Любомир Лалов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ, Въздраждане и Има такъв народ откри предизборната си кампания.
На срещата присъстваха областният лидер на ГЕРБ-Враца Красен Кръстев, общинският председател на партията за Роман Тихомир Вълчев, лидерът на Възраждане Богдан Цеков и лидерът на ИТН за Роман Детелина Делева.
"Всички ме познавате и знаете, че съм принципен, открит, диалогичен човек и държа на думата си. Основната ми мотивация да се кандидатирам за кмет на тези местни избори е пасивността на местното управление, в следствие на която община Роман изостава в развитието си в сравнение с другите общини в Северозапада и това е видно за всички нас.
И докато в другите населени места дългогодишните кметове успяха чрез проекти и собствен капитал да подобрят инфраструктурата, да въведат електронни услуги в администрациите си, да привлекат инвеститори, да се погрижат за селата, тук в Роман животът сякаш е спрял.
Дори Районното управление бе реформирано в участък. Нямаме нито един работещ клон на банка. Имаме само един полуразрушен банкомат, който редовно е незареден и това затруднява всеки един от нас.
Млади хора в общината почти няма. Те са ”на изчезване”, тъй като от десетилетие техният брой намалява драстично, поради липсата на препитание в града.
Работещите фирми в общината се броят на пръсти, а бизнес средата никак не е добра.
Какво се случи с изграждането на църквата в Роман? Нищо, а сега предстои да бъде новият предизборен балон. Близо десет години градят църквата само на думи, а духовният храм е изключително важен за населението на нашия град.  
Да сте чули някога за инициативи и проекти за развитие на туризма в общината?   
Това, което липсваше до този момент е ясна визия и стратегия за развитието на община Роман. Нашият екип работи усърдно и има ясни приоритети, по които ще действа, за да превърне община Роман в това, което тя наистина заслужава - в модерна европейска община", каза Любомир Лалов.
Председателят на Инициативния комитет Любомир Лалов - уважаваният местен предприемач Кирил Иванов благодари на всички, които са се присъединили към каузата за развитие на Роман и изрази увереност, че цялата тази енергия ще се влее в разумни дела за просперитета на общината.
Народният представител и областен координатор на ГЕРБ Красен Кръстев заяви подкрепата си за кандидатурата на Любомир Лалов и сподели, че община Роман изостава съществено в развитието си от останалата част от областта, което е видимо за всички жители на общината.
"Любомир Лалов е събирателен образ на видимо различни партии по своята структура, но кой друг освен него би събрал ГЕРБ, Възраждане и Има такъв народ? Кой друг освен него би направил така, че да обедини хората? За първи път тази вечер в Роман са събрани граждани с различни политически виждания, за да подкрепят един успял, сериозен човек, който има огромния шанс да бъде следващият кмет на община Роман.
Този човек е готов да влезе в местното управление и ще има широка политическа подкрепа. Всяка една партия ще държи на своята листа, но всички заедно ще дадем подкрепата си за него с № 70", заяви народният представител и областен координатор на ГЕРБ Красен Кръстев.
Общинският председател на ГЕРБ-Роман Тихомир Вълчев изрази категорична подкрепа към Лалов и като все още действащ общински съветник съобщи, че през последните два мандата са направени сериозни грешки в управлението на общината.
Той подчерта, че всички европейски проекти, изпълнени през тези два мандата са благодарение на ГЕРБ. Това, което е направила общинската управа е да остави само един банкомат за 10 села. Вълчев съобщи,че за последните осем години общинската администрация е загубила множество проекти. Не са изпълнени и социални проекти, от които хората в общината имат нужда.
"Ние имаме достойни кандидати за кметове в шест села и им пожелавам успех от сърце, защото ще дадем всичко от себе си, а заедно с Възраждане и ИТН ще направим така, че да бъдем победители, защото община Роман трябва да поеме по нов път на развитие. Градът опустя, който има възможност мести семейството си в други градове, защото за осем години не е разкрито нито едно работно место. Няма нито един инвеститор. Нашите деца от Роман няма къде да работят. Това трябва да спре. Любомир Лалов е подкрепен от три парламентарно представени  партии в 49-то народно събрание и ви призовавам вас, вашите приятели и познати на 29 октомври да направим разумния избор с № 70.", заяви Тихомир Вълчев.
Общинският координатор на "Възраждане" Богдан Цеков призова всички граждани на община Роман да бъдат активни на тези избори и да направят разумния избор, за да успеят да задържат младите хора в Роман и да се радват на просперираща община.
Общинският координатор на ИТН Детелина Делева заяви категорична подкрепа към Любомир Лалов:
"Подкрепяме Любомир Лалов, защото държи на думата си. Сигурна съм, че ще направи Роман такъв, какъвто всички ние искаме да бъде. Ще върне младите хора тук, а децата ни няма да работят в София. Роман запустява, за това просто и ясно трябва да си дадете отговор на въпроса, кой е разумният избор за нашата община.  Ако искате градът да просперира, изберете № 70."
Кандидатът за кмет на община Роман Любомир Лалов говори и за своите приоритети, заложени в неговата предизборна програма. Основните акценти са подобрена инфраструктура в града и населените места на общината, качествено образование, здравеопазване и грижа за социално слабите, възрастните и инвалидите, благоприятна бизнес среда чрез създаване на предпоставки за привличане на инвеститори, развит туризъм и културни дейности във всички населени места от общината, възродени местни традиции и обичаи, жизнена общност от млади хора, които избират да се върнат по родните си места.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
04.10.2023, 15:18 часа
5728 2
Коментари

Оня от Нивегото

04.10.2023, 16:58 часа
А как да превърнеш на Зоров редкото млеко в сиренье знаеш ли?

пико

04.10.2023, 16:44 часа
щом си от герб верваме ти
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha