Митничари иззеха парфюми и дрехи при 2 проверки на Дунав мост Видин-Калафат

Митничари иззеха парфюми и дрехи при 2 проверки на Дунав мост Видин-Калафат Митничари иззеха дрехи и парфюми при две проверки на Дунав мост при Видин, научи агенция BulNews. 
На 3 октомври в района на ГКПП Видин-Калафат е бил отклонен за проверка товарен автомобил, който превозва групажна стока от България за няколко държави в Западна Европа. Една от общо петте пратки от товара е селектирана като рискова. При щателна митническа проверка е установено, че две от палетата с общо тегло 1400 килограма съдържат парфюми и тоалетни води от 20 известни търговски марки.
С оглед на съмнения за нарушение на права на интелектуална собственост ароматите са задържани на основание Регламент (ЕС) 608/2013 г. Предстои да бъдат уведомени притежателите на търговските марки.
На 4 октомври отново на Дунав мост 2 са извършени две проверки на излизащи от страната автобуси, които пътуват по линии от Турция за Румъния. Установено е, че две физически лица пренасят 1180 мъжки и дамски дрехи и 85 якета и грейки. Стоките са закупени от Турция, но не са надлежно декларирани пред митническите власти.
Съставен е акт за установяване на административно нарушение за осъществен състав на чл. 233 ал.2 от Закона за митниците.
05.10.2023, 13:30 часа
598 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha