Русия атакува Украйна с ''Шахеди'', ПВО свали 28 от тях

Русия атакува Украйна с ''Шахеди'', ПВО свали 28 от тях Тази нощ руските Украйна отново е атакувана от Русия с дронове. Изстреляни са над три дузини "Шахеди", а ПВО е свалила 28 от тях, предаде УНИАН. 
По данни на Военновъздушните сили на Украйна противникът е атакувал с ударни БПЛА тип "Шахед" от северно и южно направление - Белгородска област (Русия) и от нос Чауда (Крим).
"Общо бяха регистрирани 33 изстрелвания. Вражеските БПЛА летяха в различни посоки, така че противовъздушната отбрана работеше в най-малко шест региона на Украйна. В тях участваха авиация, зенитно-ракетни сили, мобилни огневи групи и единици за радиоелектронна борба отблъскване на въздушното нападение", се казва в съобщението на украинските ВВС.
Общо 28 вражески безпилотни летателни апарата са унищожени от украинската ПВО. 
В същото време Южните сили за отбрана отбелязват, че нощната атака е била насочена срещу пристанищната инфраструктура на Дунавския регион.
"Опитвайки се да заобиколят системите за противовъздушна отбрана, дронове-камикадзе бяха изпратени от различни посоки, използвайки сложни траектории и особености на ландшафта. 14 БПЛА "Шахед" бяха унищожени в нашата зона, 4 в района на Николаев и 10 в Одеска област", обобщават от ВВС на Украйна. 
В резултат на попадението са повредени складове в района на пристанището в южната част на Одеска област, както и къщи на цивилни. Възникналите пожари са потушени своевременно.
По предварителни данни е ранен един цивилен.
Според ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в района на Измаил са регистрирани щети на пристанищната инфраструктура и жилищните сгради. На мястото са избухнали пожари, които вече са потушени.
"Пострадала е жена. Тя е получила изгаряния. В момента е в болница и получава всички необходими медицински грижи", каза Кипер. 
12.10.2023, 11:44 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha