Магията на любовния жезъл! Как „Беднякът милионер“ от Козлодуй се замогна /снимки/

Магията на любовния жезъл! Как „Беднякът милионер“ от Козлодуй се замогна /снимки/ Помните ли филма „Беднякът милионер“?
Ако не помните, в драмата главният герой спечели едно телевизионно шоу с отговори, научени по трудния житейски начин. В тази история, която също напомня за шоу - не телевизионно, но пък публично - „героят“ също се е замогнал, но по лесния начин. Просто знае на кого да е много, ама много близък в малкия, но пък богат на ресурси Козлодуй.
Приказката е за едно момче, дето го взели на работа в една държавна институция, където без време влязъл под кожата на шефката там и до толкова е показал талант и умения, че като незаменим кадър тя го взела със себе си след като станала кмет на градчето през 2015 година. На момчето бързо му пораснала работата (във всеки смисъл). Малцина в общинската администрация, пък и изобщо, знаят и досега каква точно длъжност заема напереното, нагло лъвче, ама се взел на сериозно - раздавал го важен, заповядвал, никой не можел да му каже нищо, позволявал си публични волности (за част от които всъщност има присъди), само защото бил най-близо до кметицата. Нейният личен шофьор при всичките 8 години мандат, ама това не го пише никъде.
Официално момчето е водено като шофьор в Общинското предприятие „Комунална дейност“, макар по същото време да се пишел на длъжност „домакин“ в Общинска администрацията (каквото и да значи това), а сега вече си има титла „младши експерт логистика“. В това, че, очевидно, знае как да оказва „логистична помощ“ няма лошо. По-любопитното обаче е как със скромната общинска заплата някак си и той, подобно на опекуна си, рязко подобрява материалното си благосъстояние. Не само със скъп ремонт на семейната къща в Козлодуй, но и с покупка на имоти от 2018 година насам в скъпия по този показател крайдунавски град. Последната покупка е имот от 1000 кв.м. на улица „Драва“ от август тази година, а първите са през 2018 година, когато по документи чрез покупко-продажба изкупува над 2 дка имоти край Козлодуй от свои роднини. Бумът е бил през 2020-та, когато, кажи-речи, взема всички семейни 5 имота на явно златната ул. „Люлебургас“ (там е супер модерната къща на опекуна, която агенция BulNews вече ви показа). 
Ето я приказката на обикновеното градско момче от селски тип, което по лесния начин, с правилната поддръжка, рязко се обогати за последните 8 години.
16.10.2023, 08:40 часа
25634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha