ЦИК прие методическите указания за работата на секционните комисии

ЦИК прие методическите указания за работата на секционните комисии Приети са методическите указания за работата на секционните избирателни комисии от Централната избирателна комисия.
Те са различни за секциите, в които ще има само хартиени бюлетини и за тези, в които ще бъде поставена и машина за гласуване. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни:
"Тези методически указания са съобразени с измененията на Изборния кодекс от края на миналата година, свързани с машинното гласуване. Те са съобразени и с новия вариант на протоколите на секционните избирателни комисии, съгласно които членовете на секционните избирателни комисии няма да сумират данните от хартиените бюлетини и данните от бюлетините за машинно гласуване", предава БНТ.
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова се надява членовете на секционните комисии да се запознаят с указанията за работа. В тях са описани действията на членовете на секционни комисии от получаването на изборните материали до тяхното предаване в ОИК и преброяването на резултата:
"Да се надяваме, че всички секционни избирателни комисии ще си ги прочетат поне по веднъж и ще ги изпълняват. Да им бъдат полезни най-вече".
Методическите указания ще бъдат публикувани на интернет страницата на ЦИК.
13.10.2023, 13:48 часа
372 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha