В Долно Озирово ще се радват на нова зона за отдих /снимки/

В Долно Озирово ще се радват на нова зона за отдих /снимки/ Община Вършец изпълни проект „Облагородяване на зона за отдих – кметство Долно Озирово, община Вършец”, финансиран в рамките на Националната програма „За чиста околна среда – 2023 г.“ – „Обичам природата и аз участвам“.
Основна цел на проекта е създаване на привлекателен селски пейзаж, като предпоставка за повишаване на качеството на живот и подобряване на екологичната среда чрез участие на местната власт и гражданското общество в съвместни инициативи.
А конкретните цели на проекта са:
• Почистване на терен в с. Долно Озирово, община Вършец;
• Създаване на нов облик на зона за отдих и събития в с. Долно Озирово, община Вършец, УПИ I-662, кв. 38. 
• Укрепване на партньорството между местна власт и гражданите при реализирането на обществено-полезен проект за почистване, озеленяване и облагородяване на площи;
• Популяризиране на дейностите по опазване на околната среда чрез инициативите „За чиста околна среда” и „Обичам природата – и аз участвам”.
В рамките на проекта беше изграден поставяем дървен навес на откритата сцена, предназначена за провеждане на местните празници – фестивали, събори, концерти. Мястото е притегателен център за големи и малки през топлите дни от годината. Пространството около сцената е облагородено и озеленено с декоративна растителност, поставени са четири кошчета за отпадъци.. 
Общата стойност на проекта е 14 998, 67 лева.
16.10.2023, 16:36 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha