Затварят опасен мост над река Искър във Врачанско за автомобили над 3.5 тона /снимки/

Затварят опасен мост над река Искър във Врачанско за автомобили над 3.5 тона /снимки/ Поради влошено състояние на моста над река Искър на пътя Струпец-Старо село до края на седмицата ще бъде ограничено движението на автомобили над 3.5 тона. Това реши комисия, съставена от представители на РУ на МВР – Мездра, РСПБЗН – Мездра, Областно пътно управление, ВиК, служители от Община Мездра, както и представители на други институции, пряко засегнати от създалата се аварийна ситуация.
Ограничаването на движението е необходимо и е с приоритет, за да могат да се предотвратят застрашаващи живота и здравето на водачите инциденти.
Спешно са предприети неотложни мерки, като до края на седмицата ще се ограничи движението на тежкотоварните автомобили и през моста ще могат да преминават само автомобили до 3.5 тона. Това налага спешно да се изготви временна организация на движението и да се монтират съответните пътни знаци от двете страни на пътя /община Роман и община Мездра/.
Предстои да се възложи обследване на конструкцията на моста и да бъде изготвено конструктивно заключение относно носимоспособността на съоръжението и определяне вида на необходимите инженерни мероприятия за неговия ремонт.
18.10.2023, 09:43 часа
3714 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha