Турция изпраща лекари за помощ на пострадалите в Газа

Турция изпраща лекари за помощ на пострадалите в Газа Група от 20 лекари отлетя тази сутрин с турския президентски самолет от летището "Есенбога" в Анкара за Кайро, за да се включи в оказването на помощ на населението на обсадения палестински анклав Газа.
Самолетът е бил натоварен също така с лекарства, съобщи турското министерство на здравеопазването на интернет страницата си.
Задачата на групата е да извърши проучвания във връзка с разкриването на полеви болници за палестинците в Газа, които турските здравни власти съвместно с египетското здравно министерство планират да бъдат разположени край египетското летище "Ел Ариш" и граничния пункт "Рафах" между Египет и ивицата Газа.
Освен това се предвижда турските специалисти да изготвят доклад за медицинските нужди, медицинската апаратурата и лекарствата, от които има спешна необходимост.
Планира се необходимите за болниците оборудване и медикаменти да бъдат доставени с три транспортни самолета от Турция на международното летище "Ел Ариш" в Египет.
22.10.2023, 14:45 часа
309 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha