Съдът върна на прокуратурата делото срещу задържаните близнаци за убийството в Цалапица

Съдът върна на прокуратурата делото срещу задържаните близнаци за убийството в Цалапица Районният съд в Пловдив прекрати делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови и го върна обратно на прокуратурата. Двамата са обвинени в помагачество за убийството на Димитър Малинов в Цалапица.
Според съдята има процесуални пропуски, които трябва да бъдат отстранени. Братята трябвало да имат отделна защита, тъй като показанията им се разминават. Валентин твърди, че не се признава за виновен и отрича да е участвал в укриването на тялото. Борислав е дал по-подробни обяснения. Казал, че двамата заедно са наблюдавали да не дойде някой, докато Рангел заравял тялото.
Адвокатът на близанците поиска да бъде променена мярката им от задържане под стража в по-лека, но съдът отхвърли исканията. 
Майката на жертвата съобщи, че е получила отказ от Прокуратурата за нов следствен експеримент, за който протестиращите настояват. Недоволството е пред сградата на прокуратурата, но по-рано тази сутрин демонстрация имаше и пред съда. При довеждането на близнаците в залата хората скандираха "убийци".
Протестиращите искат промяна в обвинението на братята - към момента то е за лично укривателство, за това, че са помогнали на издирвания за убийството - Рангел Бизюрев, да се укрие и да избяга от страната. Жителите на Цалапица настояват двамата младежи да бъдат обвинени в съучастие.
Според майката на Димитър Борислав е присъствал от самото начало и дори е помогнал за изнасянето на трупа от местопрестъплението. "Не знаем дали е разпитан и третият човек, видян на видеото от нощта на убийството. Дали всички са разпитани и какви показания са дали? Новият следствен експеримент е поискан, защото мястото е променено", каза тя.
25.10.2023, 16:12 часа
407 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha