Сигнал до BulNews: Плакати на Ицо Доков агитират в Криводол в нарушене на закона /снимки/

Сигнал до BulNews: Плакати на Ицо Доков агитират в Криводол в нарушене на закона /снимки/ Продължат да валят съобщения за изборни нарушения в деня на вота в област Враца. В редакцията ни постъпи сигнал от кандидат за общински съветник за Община Криводол от "Има такъв народ". Мъжът съобщи, че е забелязал непремахнати агитационни материали на ГЕРБ, в района на секции 1 и 2. Той подал сигнал в ОИК-Криводол, като малко след това членове на комисията измерили разстоянието от агитационните материали до сградата, в която се намират секциите за гласуване, което се оказало 40 метра. По закон обаче то трябва да е не по-малко от 50 метра, като освен това още в петък всички агитационни материали трябваше да бъдат премахнати.
По думи на мъжа, след като подал жалба в ОИК-Криводол, оттам заявили, че заради нарушението ще бъде наложена санкция, а плакатите вече били скъсани.
"Единият плакат е на кандидата за кмет на Криводол Христо Доков, а другият е с цялата листа за общински съветници от същата партия. Освен, че разстоянието до изборната секция е под минимума, който Законът предвижда, те са залепени и на ел. табло, което също е забранено", коментира пред наш репортер мъжът.
29.10.2023, 15:55 часа
2002 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha