Росен Добрев, кметовете на кметства в Оряховско и общинските съветници се заклеват утре

Росен Добрев, кметовете на кметства в Оряховско и общинските съветници се заклеват утре Първото тържествено заседание на Общинския съвет в Оряхово, с полагане на клетва от кмета на общината, новоизбраните кметове на кметства и новоизбраните общински съветници, ще се проведе на 8 ноември (сряда) от 11:00 ч. в Заседателната зала на Общинска администрация – Оряхово (ново крило) ет.3.
Съгласно Закона първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква най-късно 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент. Новоизбраните съветници и кметове полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на общинската избирателна комисия и граждани.
На 8 ноември от 11 часа клетва пред областния управител Надя Донкинска предстои да положи и преизбраният за четвърти пореден мандат кмет на община Оряхово Росен Добрев, както и новоизбраните общински съветници и избраните кметове на населените места от общината.
В първото заседание на новите местни парламенти се провежда и процедура по избор на председател. Преди това задълженията поема най-възрастният общински съветник.
07.11.2023, 12:18 часа
710 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha