Мобилна изложба от РИМ-Монтана гостува в Плевен /снимки/

Мобилна изложба от РИМ-Монтана гостува в Плевен /снимки/ Мобилната изложба на Регионален исторически музей – Монтана „Тъпан бие, хоро се вие – един конкурс за детска рисунка и много гледни точки от различни части на света“ беше открита в Художествена галерия „Илия Бежков“ – Плевен. Избраната колекция e от 60 детски рисунки, класирани на челни места в конкурса. Тя е част от фонд „Детско изкуство“ на Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана.
Инициативата за гостуването на изложбата в Плевен е на Мая Ананиева – преподавател  в Арт школа „Колорит“. Нейни ученици многократно са печелили през годините международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“. Творческото състезание е съпътстваща проява на Международния фестивал на духовите оркестри „Дико Илиев“, който се провежда на всеки две години в Монтана. Конкурсът се провежда от 2006 г. До момента в него са участвали деца от над 50 държави от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка.
Изложбата от Художествена галерия „Кирил Петров“, която е част от структурата на РИМ – Монтана, споделя експозиционното пространство на плевенската галерия с още една – Международната изложба „Здраве 2023“ от Иран.
На откриването бяха връчени и награди от различни конкурси на деца от Арт школа „Колорит“.
09.11.2023, 10:09 часа
617 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha