Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел

Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел след 12-часово прекъсване, предаде ДПА.
Последвали са няколко сигнала за тревога за опасност от ракети, обяви израелската армия в канала "Телеграм" днес. Израелските спасителни служби казаха, че за момента не са получени информации за жертви.
Миналата седмица израелската армия обяви, че над 9500 ракети и минометни снаряда са били изстреляни по посока на израелската територия от началото на войната с радикалното палестинско движение "Хамас" в ивицата Газа на 7 октомври. При нападенията са използвани и десетки дронове.
Като цяло ивицата Газа е подложена на непрестанни бомбардировки от страна на Израел, откакто "Хамас" извърши изненадващата си атака на 7 октомври, причинила смъртта на над 1200 граждани на израелска територия. Израелските сухопътни сили навлязоха дълбоко в анклава и конкретно в град Газа.
ДПА отбелязва, че обстрелът по Израел е намалял значително от началото на израелската сухопътна операция в крайбрежната ивица. Израелската армия не уточнява дали в сметките за изстреляните ракети и снаряди са включени тези от териториите на Ливан, Йемен и Сирия.
Според информации от израелските медии общо 4000 ракети са били изстреляни срещу Израел по време на продължилата 50 дни война в ивицата Газа през 2014 г.
13.11.2023, 15:00 часа
312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha