Заради нарушаване на социалната хармония: Непал забрани TikTok

Заради нарушаване на социалната хармония: Непал забрани TikTok

Властите в Непал забраниха китайската социална мрежа TikTok. Мотивът е, че съдържанието ѝ "е вредно за социалната хармония". Решението идва дни след като страната въведе ново правило, изискващо представителите на социални мрежи да създадат офиси за връзка на нейна територия.
TikTok, която има около милиард потребители месечно, вече е ограничена в няколко държави, включително Индия. А по-рано тази година Монтана стана първият американски щат, който забрани приложението, докато парламентът на Обединеното кралство го спря от своята мрежа.
Министърът на комуникациите и информационните технологии Реха Шарма коментира пред медиите, че платформата разпространява злонамерено съдържание. Тя добави, че "забраната ще влезе в сила незабавно и телекомуникационните власти са инструктирани да изпълнят решението". Повече от 1600 случая на киберпрестъпления, свързани с приложението, са регистрирани през последните четири години в Непал, според доклади на местни медии и власти.
TikTok беше обект на наблюдение от властите по целия свят поради опасения, че личните данни на потребителите могат да бъдат предадени на китайското правителство. Компанията-майка на социалната мрежа ByteDance отхвърля тези обвинения.

14.11.2023, 14:13 часа
297 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha