Почти 14 000 са заявленията за целеви помощи за отопление в Монтанско

Почти 14 000 са заявленията за целеви помощи за отопление в Монтанско Повече лица и семейства в област Монтана са получили целева помощ за отопление този сезон в сравнение с предходния. Най-често искането е за отоление с твърдо гориво. 
За настоящия отоплителен сезон са приети 13 729 заявления-декларации. Право да получат помощ за отопление имат 11 533 лица и семейства. През миналия сезон такава помощ са получили 1000 души по-малко. 
За настоящия отоплителен сезон отказ е направен на близо 1280 заявители, уточни директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане - Монтана Валери Димитров.
"Поради надвишаване на средномесечния доход, който е над определения диференциран доход за отопление, на липса на регистрация в Дирекция "Бюро по труда", поради това, че имат сключени сделки, втори имот или пък участват в капитала на търговски дружества, или осъществяват дейност като еднолични търговци.
Най-много са подадените заявления за отопление в дирекциите за социално подпомагане в Монтана и Лом. Помощта за отопление е в размер на 546, 95 лв. Най-често се пише "за отопление с твърдо гориво - пари", отбеляза Валери Димитров. 
Калин Тодоров от Монтана е получил помощ за отопление за електроенергия.
"Нашето електричество по-малко от 160 лв. не пада на месец", сподели той. 
21.11.2023, 16:53 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha