Маргарита Стефанова от bTV скочи на Надя Донкинска заради провала ѝ при справянето със снега във Враца

Маргарита Стефанова от bTV скочи на Надя Донкинска заради провала ѝ при справянето със снега във Враца Журналистката Маргарита Стефанова от bTV скочи на областния управител на Враца Надя Донкинска, видя репортер на агенция BulNews.
На вчерашната пресконференция с шефа на АПИ Ясен Йорданов, на която присъстваха представители на всички институции, ангажирани с овладяването на сложната зимна обстановка в региона през последните дни, колегата изригна срещу неадекватните действия на губернатора по време на бедствената ситуация. 
Повод за острата реакция на журналистката бе липсата на актуална информация, предоставяна от Донкинска. През цялото време, през което бе в сила частично бедствено положение, на сайта на областна администрация се появяваха съобщения само веднъж дневно, което според Стефанова е недопустимо, с оглед на динамичната обстановка. Тя даде пример с областния управител на Плевен, който е инвалид, но въпреки това давал информация през няколко часа във фейсбук. 
Друга причина за недоволството на колегата бе прикриването на информация относно фирмите, ангажирани да почистват пътищата. 
„Никой не казва каква отговорност ще понесат фирмите, на които сме дали да отговарят за живота на пътуващите по републиканската пътна мрежа“, каза Стефанова, като даде пример със столична община, която ще наложи солени санкции заради несправянето със снегопочистването.
„Ние обвиняваме времето, снежинките, ТИР-овете и прочие“, възмути се журналистът. 
Донкинска се оправда, че екипът е работил без прекъсване през цялото време. 
Продължилите няколко дни проблеми обаче са достатъчно показателни за провала на губернатора. През трите денонощия, през които областта беше в капана на снега, стотици хора с деца мръзнеха блокирани по пътищата, населени места бяха откъснати от света, а хиляди души бяха без ток и вода. 
Проблемите всяка година са едни и същи – по едни и същи пътища се образуват снегонавявания, едни и същи села остават без ток. 
Директорът на МВР старши комисар Красимир Йончев се обърна към областната управителка, като ѝ каза, че полицията много добре знае кои са проблемните участъци и ще ѝ съдейства, ако реши да вземе мерки и да постави снегозадържащи съоръжения.
29.11.2023, 10:09 часа
7881 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha