Бивш офицер е задържаният за шпионаж българин в Сърбия

Бивш офицер е задържаният за шпионаж българин в Сърбия Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия, съобщи БНТ, като се позова на свои източници в западната ни съседка.
Любен Григоров е арестуван в понеделник. Обискирани са неговата къща и работното му място в местния Център за култура.
В разпространеното кратко съобщение на прокуратурата от град Враня се казва, че "срещу лицето е повдигнато обвинение за съмнения в извършване на шпионска дейност". Според прокуратурата Л.Г. е предавал на членове на организация от България военни тайни, които могат да доведат до вредни последствия за сигурността, отбраната и военните интереси на Сърбия".
Григоров е арестуван от специални полицейски части в своята къща, след като тя е обискирана, след продължително следене от страна на спецслужбите на страната и прокуратурата във Враня. Компютърът му е конфискуван. Задържаният е предаден на следствените органи за разпит.
"Има определени обвинения към него, разбира се външно министерство ще се заинтересува от случая, но официална допълнителна информация няма. Ще следим случая", коментира във вторник премиерът Николай Денков.
05.12.2023, 14:23 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha