Ново ВИДЕО слага край на илюзиите! Пътят Мездра-Ботевград ще е готов най-рано след 6 месеца

Ново ВИДЕО слага край на илюзиите! Пътят Мездра-Ботевград ще е готов най-рано след 6 месеца Ново видео слага край на илюзиите, че участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ботевград ще бъде пуснат в скоро време. Кадри с дрон показват липсата на достатъчен напредък и опровергават надеждите на жителите на Северозапада, че в началото на следващата година ще могат да пътуват нормално от и към столицата. 
Записът е направен на 2 декември и показва участъка между Мездра и Ребърково. Още в първите секунди на клипа става ясно, че на строителите им предстои още доста работа. Вижда се, че скалите около ВЕЦ „Калето“ все още не са разрушени и тепърва ще се извършват взривни дейности, с които да бъде направено място за второто пътно платно. 
И с просто око се вижда, че на много места обещаното уширяване на пътя, за да стане той четирилентов, не е направено. Далече от завършване е и пътният възел при село Ребърково. 
Агенция BulNews се консултира с експерти от строителния бранш, с богат опит в строенето на пътища. Те са категорични, че работата, която остава да се свърши, ще отнеме поне още 6 месеца. Особено с оглед на предстоящите празници и с настъпването на зимата, няма как обещаните срокове да бъдат спазени. 
Припомняме, че участъкът, част от бъдещия скоростен път Видин-Ботевград, бе затворен през юни. Тогава бе обещано, че работата ще завърши на 10 декември. Преди дни шефът на АПИ Ясен Йорданов обяви, че това няма да стане, като неубедително посочи 10 януари като по-вероятна дата. 
Настоящото видео обаче категорично опровергава и този срок. Ако прогнозите на експертите излязат правилни, за жителите на Северозпада остава да се надяват да могат да пътуват нормално следващото лято. 
Дотогава шофьорите ще са принудени да минават по опасните кози пътеки из Врачанския Балкан, а фирмите ще продължават да търпят огромни финансови загуби…

07.12.2023, 08:50 часа
11404 1
Коментари

izi

07.12.2023, 09:56 часа
Поредното недомислие. Още 6-10 месеца ще си трошим колите по дупките между Крета и Ребърково или Паволче и Челопек. Докога ще е това нещо! Кога някой ще понесе отговорност за това безхаберие.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha