Заловените мигранти във Врачанско: Мъже и жени на всякаква възраст, една от тях била в тежко състояние

Заловените мигранти във Врачанско: Мъже и жени на всякаква възраст, една от тях била в тежко състояние От прокуратурата във Враца дадоха по-подробна информация около случаите със задържаните групи мигранти край Враца снощи.
Припомняме, че за него писа отново преди всички BulNews.

Извънредно! Полицията залови над 50 мигранти край Враца, тече специална операция

Мигрантите са заловени от служители на Агенция „Митници“. Първата група е хваната на ж.п. прелеза край село Руска Бела. Веднага са били уведомени служители на МВР-Враца, като на мястото били изпратени полицаи от Мездра. Униформените от железничарския град са установили 22-ма човека от сирийски и иракски произход.
„По случая е образувано досъдебно производство, като наказанието, което се предвижда за шофьора на буса, е лишаване от свобода от 2 до 10 години. Извършени са претърсвания, като са иззети са множество вещи, които имат отношение към престъплението. Днес се провеждат разпити на чуждестранните граждани в присъствието на преводач“, каза зам. районният прокурор Емилиян Костов по време на брифинг.
Втората група е задържана отново от митничари, на обхода на Враца, в посока Мездра. Там в автомобил са установени 30 сирийски и иракски граждани.
Задържаните мигранти са мъже и жени на всякаква възраст - има и малолетни и непълнолетни. Общото им състояние е добро, като една от жените е била обезводнена. Всички хора са прегледани от екипи на Спешния център във Враца.
Предстои привличане в качеството на обвиняеми на водачите на автомобилите, след това същите ще бъдат задържани за срок до 72 часа, както и ще бъде внесено искане за задържането им под стража.
Към този момент няма информация дали двете групи са от един канал, каква е крайната им цел и откъде са влезли в страната ни.
08.12.2023, 13:11 часа
2732 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha