Лекар разкри най-простият и ефективен начин за борба с мигрената

Лекар разкри най-простият и ефективен начин за борба с мигрената Мигрената е хронично нарушение, което засяга приблизително 10-15 процента от световното население. Характеризира се с повтарящи се умерени до силни главоболия в едната половина на главата.
Въпреки че не съществува панацея, която да излекува мигрената напълно и завинаги, има най-различни методи, които да облекчат непоносимото главоболие и то за относително кратко време.
Според д-р Майро един такъв ефикасен начин да преборите мигрената е да потопите краката си в достатъчно гореща (но не вряла!) вода.
Топлината ще разшири кръвоносните съдове в краката и ще изтегли кръвта от главата, което от своя страна ще намали натиска върху кръвоносните съдове, които причиняват мигрената, разяснява накратко той.
Въпреки че методът е ефективен в повечето случаи, трябва да се отбележи, че мигрената сама по себе си е комплексно състояние и причините и симптомите ѝ са различни при отделните хора. При всеки човек лечението може да изисква индивидуален подход, включващ лекарства, промени в начина на живот, техники за релаксация и в някои случаи алтернативни терапии.
Част от потребителите твърдят, че методът в действителност помага, докато други споделят, че болката отшумява, но само временно – докато краката са им в топлата вода, после мигрената отново се завръщала. Трети пък пишат, че ще продължат да се придържат към лекарствата, предписани от личния им лекар.
09.12.2023, 14:57 часа
635 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha