Ученик от Монтанско стана най-добър рецитатор на Вапцарова поезия /снимки/

Ученик от Монтанско стана най-добър рецитатор на Вапцарова поезия /снимки/ Единайсетокласникът Йордан Атанасов от Професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в монтанското село Владимирово стана най-добър рецитатор на Вапцарова поезия. Той завоюва първо място в регионалния рецитал, посветен на творчеството на поета, провел се в Монтана. 
Тази година мотото беше "За него - Живота - направил бих всичко". Зорница Красимирова, която учи в същото училище, също се представи със стихотворение. Подготвяше ги преподавателят по български език и литература Алексина Алексиева.
"Избрах стихотворението "Доклад", което е доста дълго и той се справи перфектно и взе първа награда. А другото момиче рецитира стихотворението "Кино". Тя се справи също много добре. Конкуренцията беше доста голяма. Наизуст декламират стихотворенията. Рецитират много хубаво", коментира учителката. 
"В стихотворението "Доклад" поетът пише за суровия живот, за вярата, скръбта и за родината. А за своето представяне и за отличието си", разказва Йордан Атанасов.
"В това стихотворение Никола Вапцаров страда за отчуждението на народа, за родината, описва своята скръб от това, което вижда. Стихотворението е обемно, отне ми доста време. Сякаш интуицията ми подсказва как да се държиш и ме накара да размишлявам как се е променил светът и хората. И днес е актуално това стихотворение и ни кара да се замислим", смята той.
Деветокласничката Зорница Красимирова, която рецитира стихотворението "Кино", получава грамота.
"Аз представям по-трагична любовна драма. Тя влияе малко тъжно, емоционално, разбираш го, усещаш го. Харесва ми да рецитирам и ще участваме в пиеси по руски език", заяви тя./БНР
12.12.2023, 14:33 часа
1426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha