Детски рисунки красят коридорите на общината в Лом

Детски рисунки красят коридорите на общината в Лом Ученици от 1-ви „а” клас на ОУ „Константин Фотинов” в Лом подредиха живописна изложба във фоайето на общината. Вдъхновени от предстоящите коледни и новогодишни празници, малките художници представиха 24 творби, рисувани с молив, акварел и темпер. Децата казаха, че са развълнувани от откриването на изложбата. Класният им ръководител Иванка Христова допълни, че нейните ученици са участвали в създаването на всяка една рисунка, като взаимно са измисляли, допълвали и завършвали творбите си.
„Преди по-малко от 3 месеца тези деца прекрачиха прага на училището и оттогава вече ние станахме един екип. Всяко дете няма индивидуална картина. Един прави главата, друг слага копчетата, трети дорисува шапката и така изграждаме един добър, сплотен колектив, в който взаимоотношенията ни се основават на доброта и емпатия”, каза още класната ръководителка. 
Кметът на Лом Цветан Петров пожела на малките творци да са здрави, успешни в училище и с несекващо вдъхновение, за да нарисуват още много картини./БНР
13.12.2023, 11:18 часа
499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha