Нетаняху: Смъртта на заложниците в Газа разби сърцето ми, но войната трябва да продължи

Нетаняху: Смъртта на заложниците в Газа разби сърцето ми, но войната трябва да продължи Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че убийството на трима заложници в Газа по погрешка от страна на армията е разбило сърцето му, но е "необходим военен натиск", за да се върнат другите пленници у дома. 
„Това разби сърцето ми. Разби сърцето на цялата нация", каза той за трагичната смърт на тримата мъже, като добави: „С цялата си дълбока скръб искам да изясня: военният натиск е необходим както за връщането на отвлечените, така и за постигането на победа над нашите врагове".
Призивите към правителството на Нетаняху да възобнови блокираните преговори с "Хамас" за сделка за размяна на заложници са все по-силни, откакто армията призна, че тримата заложници са били застреляни от войници по погрешка, въпреки че са развявали бяло знаме и са викали за помощ на иврит.
Новината за убийството им предизвика протести, като роднините на останалите заложници изразиха загриженост, че техните близки може да са следващите и призоваха Нетаняху да се върне на масата за преговори.
"Всичко, което получаваме отново и отново, са мъртви заложници", заяви Ноам Пери, дъщеря на заложника Хаим Пери.
"Нашето искане не е борба с правителството, а призив, който всеки би отправил, ако това беше неговият баща. Вземете ни под внимание и още сега измислете план за преговори", добави тя.
„Чувстваме се като в игра на руска рулетка и се чудим кой ще бъде следващият на опашката, който ще бъде уведомен за смъртта на любим човек", каза Руби Чен, баща на 19-годишния заложник и войник Итай, по време на събитие в събота вечер.
"Първо ни обясниха, че наземната операция ще върне отвлечените. Това не работи, защото оттогава насам отвлечените се връщат, но не всички са живи", допълни той.
17.12.2023, 08:48 часа
276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha