Невролози назоваха признаците на деменция, които се проявят по време на новогодишните празненства

Невролози назоваха признаците на деменция, които се проявят по време на новогодишните празненства Трудностите при приготвянето на новогодишната вечеря, неспособността да се играят настолни игри и невъзможността за ориентиране в домовете на приятелите и близките са признаци на деменция, които могат да се проявят по време на новогодишните празненства, пише Дейли мейл, позовавайки се на британски невролози.
Специалистите от болницата "Аденбрук" в Кембридж обясняват, че настолните игри включват ангажиране на когнитивните способности, чието намаляване е характерно за деменцията. Ако член на семейството се затруднява да запомни правилата или забравя кой е на ход, това може да е признак на придобита деменция.
Друг поведенчески маркер за невродегенеративното заболяване може да бъде дезорганизацията при подготовката на новогодишната вечеря. Закупуването на продукти и приготвянето на храна изисква внимателно планиране и следване на рецепти. Хората, които развиват фронтотемпорална деменция, може да имат затруднения при извършването на тези дейности, тъй като въпросното заболяване се характеризира с увреждане на фронталните и темпоралните дялове на мозъка, отговорни за концентрацията и организацията.
Невролозите отбелязват също, че някои хора предпочитат да прекарват почивките си за новогодишните в домовете на приятели и роднини. Неспособността да се ориентират в обстановката, въпреки че я познават отпреди, също може да издава влошаване на когнитивните способности.
01.01.2024, 12:49 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha