Сирия съобщи за израелски въздушен удар в покрайнините на Дамаск

Сирия съобщи за израелски въздушен удар в покрайнините на Дамаск Сирийските военни съобщиха, че израелски въздушен удар, проведен рано във вторник от направление на Голанските възвишения, беше насочен към позиции в околностите на Дамаск и причини материални щети. Тази информация беше предоставена от сирийската държавна информационна агенция (SANA) и цитирана от Ройтерс.
Израелската армия, от своя страна, потвърди, че извърши удар срещу сирийски военни цели през нощта между понеделник и вторник. Ударите бяха насочени към това, което израелската армия описва като "военна инфраструктура на сирийската армия", и бяха реакция на предходни изстрелвания на ракети от сирийска територия.
Предварително беше съобщено, че пет ракети са били изстреляни от сирийска територия. Също така, беше докладвано, че израелски военни самолети извършили удари срещу цели на Хизбула в Ливан.
Тези действия следват след нападението от 7 октомври, извършено от палестинската въоръжена групировка Хамас срещу Израел. В отговор на тези нападения, Израел е увеличил ударите срещу цели на подкрепяните от Иран милиции в Сирия и също така е извършил удари срещу сирийската ПВО и други сирийски военни части.
02.01.2024, 16:37 часа
388 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha