Бездомни хора от Лом получават социална подкрепа

Бездомни хора от Лом получават социална подкрепа Бездомни хора от уязвими етнически групи, настанени в Центъра за временно настаняване в Лом, ще получат социална подкрепа чрез закупуване на хранителни продукти, съобщиха от местната администрация в крайдунавския град.
По проект на местната управа, наречен „Подкрепа на потребителите в Център за временно настаняване в град Лом“, чрез фонд „Социална закрила“, са отпуснати 4700 лева. С тези пари ще бъдат закупени хранителни продукти за изхранване на 10 души от уязвими групи, потребители на Центъра за временно настаняване. С настъпването на зимния период тези хора са поставени в риск по социални, здравни и други причини и заради това е изключително важно да им се осигури подкрепа за изхранване, обявиха от местната управа.
По проекта се предвижда периодично закупуване на основни хранителни продукти за срок до 31 март 2024 година, а след тази дата общината отново ще кандидатства за допълнително финансиране.
От местната управа в Лом заявиха, че с реализиране на дейностите по проекта ще бъде осигурена допълнителна прехрана и повишаване качеството на живот на бездомните, временно настанени в центъра./БТА
16.01.2024, 13:20 часа
316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha