Врачански скулптор подреди изложба в Монтана /снимки/

Врачански скулптор подреди изложба в Монтана /снимки/ Вчера галерия "Кутловица" в Монтана отвори врати за откриването на първата си изложба за годината. Експозиционното пространство придоби различен и нетипичен облик, като се изпълни с творбите на скулптор, за когото категорично можем да кажем, че е постигнал нещо много важно за един творец - да се отличава и откроява с произведенията си, пише сайтът Призни.
Изключителният авторски стил на изложба "22 години по-късно" принадлежи на известния врачански скулптор и художник Красимир Кръстев. Той има над 50 самостоятелни изложби и (както подсказва името на настоящата) е гостувал с такава в Монтана преди 22 години. 
Закачливото мото на изложбата „Дръвеняк, каманяк, метал и джам – всичко е там“ не е просто хумористична препратка към типичния северозападен говор, а фокусира вниманието ни върху естествените материали. Изпод вещите ръце на твореца дърво, камък, метал и стъкло разкриват изящните си форми и показват красотата на човешкото тяло, разцъфнали каменни цветя, които никога няма да увехнат, а някои от тях дори сякаш въплащават човешки дух, усмихвайки ни се насреща. 
Изкуството е колкото универсален език, толкова и индивидуално и дълбоко лично преживяване. Авторът оставя творбите си свободни за интерпретации, позволявайки на всеки наблюдаващ да открие това, което може сам да види и усети през своята уникална призма и собствения си светоглед.
Всеки, който желае да приеме предизвикателството и да провери какво ще събуди у него провокативният стил на автора, може да посети изложбата до 6 февруари. 
18.01.2024, 11:36 часа
1016 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha