Храната и начинът на живот се отразяват на възможността за забременяване

Храната и начинът на живот се отразяват на възможността за забременяване „Всяко младо семейство започва да планира бебе след като вече канализира живота си, което често води до закъсняване на първата бременност. Тази тенденция започна в САЩ. Всеки един гони нещо, но като се обърнем назад, виждаме, че "нещото" е едно празно пространство. Първата бременност вече надхвърля 30-годишна възраст. Преди границата беше доста по-ниска”. Това заяви акушер-гинекологът д-р Йован Даскалов в предаването „Пулс” по NOVA NEWS.
За израза „възрастна първескиня” той каза, че преди години се е смятало, че това е жена на 35 години. „Вече нещата се променят чисто физиологично, начинът ни на живот, храненето е по-различно. Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура. Храненето променя много”, каза лекарят.
Той обясни, че вече има момичета на 9-10-годишна възраст, които са в цикъл. „Когато цикълът започне в по-ранен срок, вторият пубертет също ще дойде по-рано. 24-25-годишна възраст е добра възраст за начало на бременността”, каза Даскалов.
Той изтъкна колко важен е начинът на живот на майката – дали е употребявала наркотици, дали е имала безразборни полови контакти. Храната също се отразява на майката. „Всяко гърненце да си намери похлупака, когато намериш точния човек – дали на 22, дали на 52, започваш да мислиш за семейство”, обясни гинекологът.
22.01.2024, 13:12 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha