Жена загина, а двама пострадаха при протест на фермерите във Франция

Жена загина, а двама пострадаха при протест на фермерите във Франция Разрастващите се демонстрации на френските фермери срещу ниското заплащане бяха белязани от трагедия. Една жена загина, а съпругът и дъщеря ѝ бяха ранени, когато автомобил се опита да премине пред импровизирана барикада, издигната на пътя от протестиращите.
Прокурорът Франк Растул каза пред общественото радиото "Франс бльо окситани", че трима души на импровизираната барикада са били пометени от кола и, че следователи в момента се опитват да установят дали инцидентът е бил умишлен. 
Трагедията се е разиграла в град Памие в Югозападна Франция, съобщиха местните власти. Пътят е бил блокиран от демонстрантите с помощта на бали сено и трактори. Жената, която е загинала, нейният съпруг и дъщеря ѝ, са били членове на синдиката на земеделците, каза председателят на профсъюза Арно Русо. 
Фермерите протестират от месеци във Франция за по-добро заплащане и срещу, по думите им, прекомерното регулиране на пазара и нарастващите разходи. 
23.01.2024, 16:45 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha