Закон и ред! Председателят на Окръжния съд във Враца Надя Пеловска реже главата на съдия Мирослав Досов, забатачил дела за повече от 5 г.

Закон и ред! Председателят на Окръжния съд във Враца Надя Пеловска реже главата на съдия Мирослав Досов, забатачил дела за повече от 5 г. Предложение за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на съдия от Враца е внесено във ВСС, научи агенция BulNews. 
Провинилият се магистрат е Мирослав Досов от Окръжен съд – Враца.
Поводът за крайното действие на председателя на Окръжния съд Надя Пеловска за множеството нарушения в работата на посочения магистрат. По неофициална информация Мирослав Досов има множество забавени дела в Гражданското отделение, като някои от тях чакат да бъдат насрочени от повече от 5 години.
Това не е първият скандал около личността на дребничкия магистрат.
Преди 4 години той беше единственият кандидат за шеф на Окръжният съд във Враца, но въпреки това ВСС не го одобри за високата позиция.

Невиждан скандал! ВСС не избра Миро Досов за председател на врачанския окръжен съд, въпреки че беше единственият кандидат

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обаче указа на административния ръководител на храма на Темида в едноседмичен срок от получаване на съобщението да отстрани недостатъци в направеното предложение.
Председателят на съда е уведомен също, че при неизпълнение в срок на дадените указания предложението ще  бъде оставено без разглеждане.
23.01.2024, 16:54 часа
8837 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha