Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.

Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г. Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви в интервю пред ZDF, че Украйна ще продължи да воюва до излизане на границите на страната от 1991 година.
"Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме нужда от подкрепа и помощ", заяви главнокомандващият. Той също така добави, че е уверен в победата на Украйна в тази война: "Това се основава на факта, че ние просто трябва да прекратим тази война. Тя може да приключи с излизане на нашите граници. Други опции не се разглеждат. Защото ние просто нямаме друг избор. А това означава, че цялото общество трябва да се обедини около една обща кауза - победата. Всички трябва да работят здраво", обясни главнокомандващият, предаде "Фокус".
На въпрос на германски журналист кога ще приключи войната, Сирски отговаря: "Всичко зависи от нивото на подкрепа и ефективността на нашите действия. Това е перспективата. Имаме достатъчно издръжливост и сила на духа. Липсва ни подкрепа: боеприпаси и оборудване“.
Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.
По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили.
14.02.2024, 09:54 часа
243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha