Масово обгазяване! Сигнали за неприятни миризми подлудиха еколози от Монтана

Масово обгазяване! Сигнали за неприятни миризми подлудиха еколози от Монтана Сигнали за неприятни миризми заляха Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана. През последния месец инспекторите са работили по цели три такива случаи. 
Първият е от Видинско. Жители на Дунавци се оплакали от миризми от дейността на местен свинекомплекс. Това е поредно оплакване от гражданите за разпространение на смрад от животните в жилищна среда. Нередности обаче не били констатирани. 
Друг сигнал касаел разнасяне на миризма на „киселина“ в централната част на Монтана. Извършена е незабавна проверка на място от екип на РИОСВ с представител на общинска администрация Монтана. Обходени са терени и площи в централната част на града, като миризма от какъвто и да е произход не била установена. 
Друг сигнал пък постъпил за ежедневно разнасяне на дим от запалени отпадъци в контейнери до цех за производство на мебели в промишлената зона на Монтана. Екоинспекцията обаче преценила, че това не е в нейните компетенции и препратили оплакването за проверка и предприемане на мерки от община Монтана.
 
15.02.2024, 08:40 часа
1100 1
Коментари

1

15.02.2024, 14:08 часа
Мирише на некомпетентност и некадърност
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha