Росен Добрев посрещна в Оряхово директора на китайския културен център в София Хонг Хай /снимки/

Росен Добрев посрещна в Оряхово директора на китайския културен център в София Хонг Хай /снимки/ Росен Добрев посрещна в Оряхово директора на китайския културен център в София Хонг Хай, съобщиха от местнара администрация.
Повода за днешната среща бе поставяне началото на културни и икономически взаимоотношения между двете страни. Основна тема на разговор бе делото, животът и творчеството на световноизвестния майстор на текстила - професор Марин Върбанов.
Разговорът продължи с обсъждане за обособяване на културен и информационен кът, представящ китайската култура, който ще се намира в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс „Людмила Живкова“ - Оряхово, както и провеждане на часове по китайски език.
След приключване на срещата Хонг Хай посети Етнографската къща, където самодейците от местното читалище представиха обичая по зарязване на лозите, Шато Бургозоне, Екимджиевата къща и мултимедийната изложба за Проф. Марин Върбанов – „Принцът от Оряхово“, също така беше гост и на празника „Любовта около нас“ в ЦПЛР-ОДК „Людмила Живкова“.
15.02.2024, 09:36 часа
264 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha