Децата от 3 училища в Белослатинско ще се радват на нови спортни площадки

Децата от 3 училища в Белослатинско ще се радват на нови спортни площадки Три училища в община Бяла Слатина бяха класирани за финансиране по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024- 2026 г. 
След дълги години очакване децата от Основно училище "Христо Ботев" в село Търнава ще имат истински физкултурен салон. Той ще бъде построен по Модул 1: „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“.  
Проектът предвижда построяването на физкултурен салон в двора на училището с размери 20 х37 м., включително съблекални, бани, спомагателни помещения и др.
Построяването на физкултурен салон ще даде възможност всички ученици да спортуват при модерни и здравословни условия, каквото е и желанието на техните родители, както и да се включат в извънкласни форми за спорт и да развиват способностите си в тази област. Новият салон ще създаде условия за провеждане на междуучилищни състезания и подобряване имиджа на училището. Стойността на проекта е 1 497 514,40 лв. с включено ДДС
По Модул 3: „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“ в Професионална гимназия по облекло "Елисавета Багряна", на площ от 1000 кв. м., ще бъде изградена  нова, открита спортна площадка. Осигуреното финансиране е в размер на 84 000 лв.  
В средно училище "Христо Ботев" - село Галиче по Модул 3, също предстои изграждане на открита спортна площадка на площ от 510 кв.м. Финансирането е в размер на 100 000 лв.
Очакваните резултати от реализирането на дейностите по Програмата са свързани с:
-  Насърчаване на физическата активност и подкрепата за здравословния начин на живот сред подрастващите;
- Създаване на модерна спортна база в училищата за популяризиране на физическото възпитание и спорта като част от учебния процес; 
- Подпомагане на дейностите, насочени към понижаване на дела на преждевременно напусналите образователната система; 
- Създаване на навици и умения у подрастващите да спортуват от ранна ученическа възраст;  Подкрепа на превенцията и намаляването на тютюнопушенето сред младите хора, употребата на алкохол и наркотици;
 Преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.
21.02.2024, 13:57 часа
303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha