Съдът прекрати производството срещу пияния и дрогиран шофьор, убил дете в Бузовград

Съдът прекрати производството срещу пияния и дрогиран шофьор, убил дете в Бузовград Съдът прекрати съдебното производство срещу пияния и дрогиран шофьор, който уби дете в Бузовград, съобщи БНТ.
На 11 ноември 2022 г. 57-годишният Димитър Косев блъсна 14-годишния Иван Седмаков. Катастрофата стана на изхода на селото, където са се намирали три деца. Установено беше, че шофьорът е управлявал автомобила под въздействието на алкохол и наркотици. Той избяга от местопроизшествието, укри се е и бе заловен четири часа по-късно в дома си. Пострадалото дете почина няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора.
На 15 ноември 2022 г. Районният съд в Казанлък взе спрямо Димитър Косев постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, но в началото на тази година той беше освободен под парична гаранция.
Пред съдебната палата днес беше насрочен протест, на който граждани поискаха шофьорът да бъде наказан с цялата строгост на закона.
"Иван беше едно голямо сърце, скромно дете, отличник. Всички мечти му се разбиха. Нашето семейство е съкрушено и съсипано и никога няма да бъде същото. Чакаме максимална присъда. Това безумие по пътищата трябва да спре. Днес е моето дете, утре може да е друго дете, никой не е застрахован", каза пoд БНТ майката на загиналото момче.
22.02.2024, 16:39 часа
455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha