Трагедията във Валенсия: Продължава издирването на хора в изпепелените жилища

Трагедията във Валенсия: Продължава издирването на хора в изпепелените жилища Валенсия обяви тридневен траур след снощния смъртоносен пожар в жилищен блок. Четирима души са загинали при пожара, докато много други остават в неизвестност, съобщиха испанските власти.
В изявление градският футболен клуб заяви, че ще свалят знамената наполовина на стадиона и ще отложат мача срещу Гранада тази събота.
Смята се, че силните ветрове са допринесли за скоростта, с която се разрази опустошителният пожар, който унищожи два съседни жилищни блока във Валенсия в четвъртък.
По време на пожара в пристанищния град е имал пориви до 60 км/ч, според испанската национална метеорологична агенция AEMET. В същото време сградите са били облицовани с изолационен материал, който е бил леснозапалим.Кварталът на Валенсия, където стана фаталният пожар е смятан за един от най-красивите в града. И докато пожарникарите остават на мястото на инцидента, живеещите в района все още са в шок, но местната общност се събира, за да подкрепи службите за спешна помощ и пострадалите от огнената стихия.
23.02.2024, 14:42 часа
295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha