Юлия Навалная: Путин държи тялото на Алексей като "заложник"

Юлия Навалная: Путин държи тялото на Алексей като "заложник" Юлия Навалная, вдовицата на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, днес поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "измъчва" Алексей и в смъртта.
В шестминутно видео, публикувано в YouTube, Навалная обвини Путин, че държи тялото на съпруга ѝ като "заложник", и постави под въпрос истинното изповядване на християнството от страна на Путин.
Майката на Навални - Людмила, заяви ден по-рано, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония.
Людмила Навалная заяви, че служител ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага, пише британската медия.
Юлия Навалная заяви, че съпругът ѝ е бил вярващ християнин, който е ходел на църква редовно и е спазвал Великия пост дори докато е бил в затвора. Тя допълва, че политическата му активност е била вдъхновена от християнските ценности.
Завършвайки видеото си, Юлия Навалная настоява: "Върнете ни тялото на съпруга ми. Искаме да отслужим панихида и да го погребем по човешки начин, в земята, както е обичайно в православното християнство".
24.02.2024, 16:46 часа
290 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha