Бойко Станкушев: Петьо Еврото и Нотариуса вероятно са станали ненужни или опасни за покровителите си

Бойко Станкушев: Петьо Еврото и Нотариуса вероятно са станали ненужни или опасни за покровителите си За първи път в историята сме свидетели на вътрешномагистратски канибализъм. Това е хубаво, защото е прецедент откакто се говори за корупция, подкупни магистрати и лобитски групи, темата да се обсъжда директно. Най-вероятно Петьо Еврото е станал ненужен на силните си покровители и затова е изчезнал. Вероятно Мартин Божанов - Нотариуса също е станал опасен и е имало опасения, че ще се разприказва.
 Това заяви Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд.
"Лошото е, че няма кой да ме убеди, че при изслушванията всички говорят истината. Изслушаните са малко в положение на обвиняеми - защо са правили нещо или защо са бездействали. Някои са тежко зависими, а са станали такива още докато са израствали в кариерата", посочи той. 
Според него проблемът със зависимостта е тежък и е знак за дефицит на справедливост. "Най-много хора са насочени протестно, защото не припознават системата, които трябва да им гарантира справедливост - това са над 90%. Петьо Еврото е еманация на лобистки кръгове - в съдебната система, сред политиците, има големи корпоративни играчи. Той е инструмент, на който са делегирали да решава в една или друга посока, понякога без кеш, за да бъде съхранено статуквото и машината за купуване на влияние и потискане на гласове, да продължи да се случва. Бонусът е бил да продължи да върши неговата си дейност", коментира Станкушев. 
По думите му Сарафов и Гешев невинаги са били с антагонични позиции. "От атентата срещу бившия главен прокурор нещата се промениха, а сигналите се увеличиха, както и СРС-тата. Цариградска е много изтормозен, мачкан и притеснен човек, който дълго време ходи с охрана", подчерта той. 
25.02.2024, 08:48 часа
279 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha