Започна изграждането на нов мост в мездренското село Горна Кремена /снимки/

Започна изграждането на нов мост в мездренското село Горна Кремена /снимки/ На 19 февруари започна планираното разрушаване на моста в мездренското село Горна Кремена и изграждането на нов, научи агенция BulNews. 
За цялостното му обновление са предвидени около 350 000 лева. Съоръжението се строи изцяло със средства от Агенция "Пътна инфраструктура".
Ремонтът стана наложителен след отбиването на трафика, заради изграждането на скоростния път между Мездра и Ботевград, а климатичните условия и преминаващите тежки превозни средства компрометираха обекта.
Съществуващият мост е зидано сводово съоръжение с устои от каменна зидария, а връхната му конструкция бе с множество пукнатини и разрушения по зидания свод. От фирмата изпълнител поясниха, че новото съоръжение ще бъде по-широко с 1 метър и ще бъдат изградени два тротоара.
Срокът за изпълнение на поръчката бе 120 дни, от които за проектантските работи бяха предвидени 60 дни. Реализирането на строително-монтажните дейности ще бъде извършено в рамките на 60 дни.
Изграждането на моста в Горна Кремена е от изключителна важност, тъй като третокласният път е пряка връзка между областите Ловеч и Враца.
25.02.2024, 10:15 часа
1984 2
Коментари

офффф

25.02.2024, 19:41 часа
Ужас!И после целия трафик и тирове през Мездра, а знаци и пешеходни пътеки няма и въобще не се направиха, когато господина пристрастен към алкохола пусна движението през града.Затова тир блъсна жена на невидимата пешеходна и без знак.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha