Израелските сили са заловили бойци на "Хамас", укриващи се сред мирното население в Газа

Израелските сили са заловили бойци на "Хамас", укриващи се сред мирното население в Газа Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са заловили бойци на движението "Хамас" в град Хан Юнис в южната част на ивицата Газа, когато те се опитали да избягат от града, укривайки се сред мирното население.
По време на израелските операции тази нощ в района са били убити и други въоръжени лица, намерени са и оръжия, съобщиха ЦАХАЛ. При израелско въздушно нападение е била унищожена и клетка на "Хамас", подготвяща нападение с дрон, се казва още в изявлението.
Според съобщението, чиято достоверност не може да бъде потвърдена от ДПА, Израелските сили за отбрана са предприели и голяма операция в квартала Зейтун на град Газа, като са открили склад за оръжие и са унищожили площадка за изстрелване на ракети.
По данни на контролираните от "Хамас" палестински здравни власти в ивицата Газа досега са загинали повече от 29 600 души при израелските операции в отговор на нападенията от 7 октомври на движението "Хамас", при които в Израел загинаха около 1200 души.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че ще свика заседание на кабинета, вероятно още днес, за да обсъди евентуалната офанзива на ЦАХАЛ към Рафах в южната част на ивицата Газа. В града сега се намират около 1.5 милиона мирни граждани, много от които живеят в палатки.
25.02.2024, 15:16 часа
191 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha