ПП-ДБ: Списъкът, който бе представен днес на президента Радев, не е съгласуван с нас

ПП-ДБ: Списъкът, който бе представен днес на президента Радев, не е съгласуван с нас "Списъкът, който бе представен днес на президента Румен Радев, не е съгласуван с нас", заяви Николай Денков. Той отрече, че някой от групата на ПП-ДБ е подписал текста на Споразумението и поясни ,че е подал декларация, че не желае да бъде включен в този състав на кабинета..
"Излишно казахме на Мария Габриел, че след приключване на преговорите искаме няколко часа, за да консолидираме позицията си. Бяхме готови да продължим разговорите, за да изгладим противоречията. Но ГЕРБ напуснаха преговорите и отидоха при президента", допълни той.
Според Кирил Петков Габриел се е поддала на натиск от страна на Бойко Борисов и Делян Пеевски. "Такъв човек не може да е премиер. За да станеш премиер, трябва да си силен и да не се навеждаш. Силно съм разочарован от нея. Борисов се скри, той не дойде на преговорите, не си вдигаше телефон Той вероятно избра дружбата си с пеевски пред България".
Атанас Атанасов посочи, че половината от посочените кандидат - министри в списъка на Габриел не са давали съгласието си. Според него, подписаният указ от страна на президента Радев при това положение може да е в нарушаване на Конституцията. "Оттеглете си указа", призова Атанасов.
Асен Василев посочи, че е включен в списъка на министрите, без да е дал съгласието си за това. "Това е акт на наглост или на безпардонност, или на безобрание. Това не може да си позволи да направи един кандидат за премиер на страната".
Според Христо Иванов от ПП-ДБ са водили преговорите добросъвестно, но са усетили, че има отдръпване на ГЕРБ при залагане в Споразумението на мерки, гарантиращи участието само на двете коалиции в процеса на излъчване на експерти за регулаторите и ограничаване ролята на ДПС.
"Неудобно е да се назове като проблем Споразумението и затова се търсят други поводи. Днес ние се разделихме с Габриел без ясно съгласие, има неясни въпроси, по които нямаме отговор. Имаше предложения за различни хора за министри. Лъжа е, че не сме допускали компромиси, че не сме приемали мнението на отсрещната страна. Предлагахме различни решения за всяка една спорна тема, но от ГЕРБ напуснаха преговорите. Попитахме Мариа Габриел дали има състав на Министерски съвет, тя отговори отрицателно".
19.03.2024, 18:54 часа
326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha