Делото срещу Митьо Очите изчезна безследно

Делото срещу Митьо Очите изчезна безследно

Делото срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е изчезнало. Процесът не се гледа нито в София, нито в Бургас, където се смяташе, че е преместен, твърди вестник "България Днес", позовавайки се на проверка в двете съдилища.
Процесът срещу Желязков и компания прави фалстарт, след фалстарт и не може да тръгне вече няколко години. Първо в спецсъда не се случва нищо, после делото е разпределено в Софийският градски съд, но на грешен съдия, а накрая уж столичните магистрати го изпратиха в Окръжния съд в Бургас, но се оказа, че там го няма.
Тук изниква въпросът къде отиде делото срещу Желязков.
Повече от година знаковото дело се гледа от съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, а преди месеци мегапроцесът бе пренасочен към съдия Лилия Георгиева, защото се оказа, че има сериозна грешка.
Именно на съдия Георгиева се падна делото преди години, още когато съществуваше Специализираният наказателен съд. По закон само тя можеше да продължи да гледа казуса, но в началото това бе сгрешено. Въпреки, че Темида поправи грешката и делото се върна в ръцете на съдия Лидия Георгиева, спънките не спряха дотам.
Всичко уж беше добре, докато съдийката не си направи самоотвод. Тогава делото се падна на съдия Иво Хинов, който от своя страна пък го е изпрати в Бургас. От Окръжния съд в Бургас твърдят неофициално, че процесът няма да се гледа там, но не знаят къде.

01.04.2024, 10:45 часа
385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha