Ново затворническо общежитие за 180 лишени от свобода се открива във Враца

Ново затворническо общежитие за 180 лишени от свобода се открива във Враца Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов ще открие ново затворническо общежитие от открит тип към затвора във Враца. 
Събитието ще се проведе в четвъртък, 4 април 2024 г., от 11.30 ч. в сградата, която се намира в непосредствена близост до затвора във Враца (бившата Служба по метрология и стандартизация). 
Новото затворническо съоръжение е с капацитет до 180 лица и отговаря на всички европейски стандарти. За лишените от свобода са осигурени по-добри условия за изтърпяване на наказанието, а за служителите - по-добри и безопасни условия на труд. 
Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. 
На събитието ще присъстват още главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, представители на Министерството на правосъдието, на ГДИН и др.
02.04.2024, 16:45 часа
2043 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha