Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващото правителство

Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващото правителство Ще направим плавен преход към следващото правителство, това гарантира премиерът в оставка Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерския съвет, като направи кратък обзор на свършеното от правителството през изминалите дни и какво предстои през оставащите до идването на служебения кабинет. 
Денков благодари на министрите в оставка, че в този извънреден 10-ти месец  са успели да запазят темпото и да вземат важни решения, от които имат нужда хората и бизнеса. 
Той изброи част от резултати им "в този допълнителен месец" - "вече пътуваме свободно по въздух и вода в Шенгенското пространство. При политическа стабилизация ще има решения и за сухопътните граници в Шенген до края на годината; Новият проект за закона за съдебната власт вече е на обществено обсъждане; Пациентите вече могат да получат безплатно лекарството на най-ниската цена във всяка една от 50-те групи за сърдечносъдови заболявания, останалите лекарства се заплащат значително по-малко, отколкото досега; Министерството на регионалното развитие и благоустройство подписа 642 споразумения със 162 общини за проектиране, строителство и основен ремонт на общински обекти на обща стойност над 1.7 млрд. лв".

Очаквайте подробности!
03.04.2024, 10:36 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha