Полицията и жандармерията със съвместна акция в Белоградчишко

Полицията и жандармерията със съвместна акция в Белоградчишко Продължават специализираните полицейски операции с участието на жандармерията на територията на област Видин.
На 3 април служители на РУ-Белоградчик и три екипа на жандармерията извършваха контролни и превантивни действия в села от четирите общини, обслужвани от районното управление. Акцията имаше за цел противодействие на конвенционалната престъпност, профилактиране на активния криминален контингент, подобряване на обстановката по безопасност на движението и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места.
Екипите проверили 115 моторни превозни средства и 150 лица. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени два акта и 10  фиша.
В частен имот в село Ружинци са установени дърва без контролна горска марка и на стопанката е съставен акт по Закона за горите. По случая е заведена преписка.
При проверка на частен адрес в село Воднянци е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство.
В хода на операцията полицейските служители съставили и два предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.
04.04.2024, 13:39 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha