Съдът отложи разпоредителното заседание за инцидента с жертва в тунел „Ечемишка“

Съдът отложи разпоредителното заседание за инцидента с жертва в тунел „Ечемишка“ Окръжен съд-София отложи разпоредителното заседание за инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена от паднала лампа.
Адвокатите заявиха, че са получили обвинителния акт в законовия 7-дневен срок, но поради огромния обем от материали не са успели да се запоязнаят с всички доказателства.
Прокуратурата не възрази делото да бъде отложено. Делото е насрочено за 5 юни от 13.30 часа. Съдът конституира като частни обвинители двете деца на загиналата жена. В съдебната зала присъстваха подсъдимите Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев - служители на Агенция Пътна инфраструктура.
Припомняме, че експертизи показаха, че причината за фаталния инцидент е липсата на редовна поддръжка на тунел "Ечемишка". Ремонт на съоръжението беше направен след смъртта на жената. Във фаталния ден на 2017 г. загиналата пътува на предната седалка до шофьора, а автомобилът се управлява от брат ѝ.
По време на гражданското дело стана ясно, че стоманената конструкция за окачване на лампите е монтирана в тунела през 1984 г., като експерти нееднократно са препоръчвали тя да бъде подновена, но това така и не се е случило.
Припомняме още, че Агенция "Пътна инфраструктура" беше осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която загина. Още през 2018 г. с обвинения се сдобиха и бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. 
04.04.2024, 14:51 часа
209 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha