Русия: Открихме проукраински данни в телефона на заподозрения за атентата в Москва

Русия: Открихме проукраински данни в телефона на заподозрения за атентата в Москва

Един от нападателите, извършили масовото убийство в „Крокус Сити Хол“ в Москва, за което отговорност пое ИДИЛ, е имал проукраинско съдържание в телефона си. Това съобщиха от руските служби.
При нападението загинаха над 140 души, но Москва се е опитва да свърже Киев и Запада с атаката, въпреки отричанията им. Украйна и Западът обвиниха Москва, че се опитва да се възползва от трагедията, като намеква, без да предоставя доказателства, че Киев стои зад терористичната атака, най-смъртоносната в Русия от две десетилетия насам.
На 22 март въоръжени лица в камуфлажни дрехи нахлуха в сградата в покрайнините на Москва, след което подпалиха сградата. Арестувани са повече от дузина заподозрени, включително четиримата нападатели, които са от Таджикистан.
Руските следователи заявиха, че данните от телефона на един от заподозрените показват, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната кампания на Русия в Украйна - той е търсил снимки на „Крокус Сити Хол“ и ги е изпращал на други хора.
В доклада по случая се казва, че заподозреният "е потвърдил всичко това в своите показания".

05.04.2024, 12:35 часа
262 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha